Israël domineert het vroege avocado-seizoen

Israël domineert momenteel de markt als grootste verscheper van avocado's naar Europa. Hoewel de prijzen omlaag gegaan zijn ten opzichte van eerder in het seizoen, zijn de prijzen nog steeds gunstig voor Israëlische exporteurs."Er zijn erg hoge prijzen voor groene avocado's, omdat Zuid-Afrika vroeg klaar was," zegt Eitan Zvi van Galilee Export. "Het volume blijft goed voor groene avocado's tot januari, maar het algehele volume zal minder zijn in vergelijking met vorig jaar." Vorst in de regio van Noord-Galilea en in sommige plaatsen in West-Galilea zullen waarschijnlijk de opbrengst van alle variëteiten aantasten. Hieronder valt ook de Hass-avocado, die in beperkte volumes in december Europa zal bereiken en zal groeien vanaf het einde van januari. Voor die tijd zullen de groene variëteiten Ettinger en Pinkerton aan de Europese vraag voldoen.

"De markt is erg verdeeld tussen groene avocado's en Hass-avocado's," zegt Eitan. "Rusland neemt momenteel voornamelijk groene avocado's aan, net als Italië. Maar het merendeel van Europa wil alleen Hass, dus moeten we promoties doen in die landen die groene avocado's nemen."Spanje verscheept ook Bacon-avocado's, maar hun 400 ton aan fruit is veel minder dan de 1500 ton aan groene avocado's die Israëlische verschepers verplaatsen rond deze tijd van het jaar. Als gevolg hiervan worden de prijzen voornamelijk opgelegd door het volume groene avocado's dat door Israël wordt verscheept. Maar in een poging om voorbij het normale raamwerk te reiken gedurende welke Israël de markt domineert, heeft Eitan gezegd dat hij probeert om overeenkomsten voor het hele jaar af te sluiten. 

"We krijgen avocado's uit Chili en Peru om te kunnen leveren aan onze kant-en-klaarprogramma's in Frankrijk," zegt Eitan. "Maar we zoeken voor alle leveranciers over de hele wereld. De vraag naar avocado's neemt toe. In het Verenigd Koninkrijk zag ik dat de consumptie is gestegen met 30% sinds het vorige jaar, wat geweldig is. Zolang we zaken doen met supermarkten, blijven we doorgaan met het importeren van avocado's om aan de vraag te voldoen."

Voor meer informatie:
Eitan Zvi
Galilee Export
Tel: +972 365 390 14
Mob: +972 54 485 9344
eitan.z@galil-export.com
www.galilee-export.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.