Adrian Barlow, English Apples and Pears

Lage rendementen Bramley's zorgen voor kleiner aanbod

Adrian Barlow van English Apples and Pears was vorige week aanwezig op de National Fruit Show in Kent, Engeland. Terugkijkend op het groeiseizoen stelde hij dat er in het begin van het jaar niet veel vorst was. De bloei was laat en tot half maart bleef het koud. De bomen werden beïnvloed door de koude wind, maar de vruchtzetting was goed.

"De groei was traag vanwege de lage temperaturen, maar juli was erg warm en droog, wat niet goed was voor de gebieden met onvoldoende irrigatie," aldus Barlow. "De natte maand augustus was echter ook een belemmering voor de telers, ook al verminderde hierdoor het watertekort."De trage groei en temperatuurverschillen gaven de appelen een fantastische kleur. Hoewel er veel neerslag viel in september, en de oogst werd verhinderd, zijn de meeste telers het verlies weer ingehaald. Al met al hebben English-appelen een goede smaak, huid en grootte. Barlow verwacht dat de uiteindelijke volumes zullen stijgen met 7,5% tot 10% in vergelijking met vorig jaar; het grootste gewas in de laatste 20 jaar.

Barlow is ontzettend blij dat het marktaandeel van het English-appelen dit jaar zal toenemen van 38% vorig jaar naar 40%. De Bramley-appel zal echter 20% dalen. Dit is vooral te wijten aan het feit dat telers vanwege de lage rendementen snel beginnen met rooien. "Dit toont aan dat als de rendementen de toenemende kosten en ontwikkeling niet dekken, de telers gewoon rooien." De hele sector moet zich volgens Barlow bewust zijn van deze situatie, omdat de vereiste niveaus nog niet zijn bereikt. Er zijn niet genoeg Bramley's om aan de vraag te voldoen, maar de prijzen zijn niet gestegen.

English Apples and Pears continueert zijn publiciteitscampagne, met tv-spots, radioshows, sociale media en tijdschriften. Dit is een groot succes, aldus Barlow.

Voor meer informatie:
Adrian Barlow
English Apples & Pears
Tel: + 44 1989 564772

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.