Pakistan: AGF-productie ontkomt aan aardbeving

Afgelegen gebieden van Afghanistan en Pakistan zijn onlangs getroffen door een aardbeving van 7,5 op de schaal van Richter. Reddingsacties zijn inmiddels begonnen, terwijl er ook al melding is gemaakt van naschokken in Quetta te Pakistan. Er zijn meer dan 300 dodelijke slachtoffers gevallen, waarvan de meesten in Pakistan. Op zijn minst 2000 mensen zijn gewond geraakt.

Reddingsteams zijn naar afgelegen berggebieden gestuurd, waarvan de impact van de aardbeving nog onduidelijk is. Naar verluid zijn ongeveer 76 mensen in Afghanistan overleden en zijn er 268 gewonden gevallen. Dit aantal zal naar verwachting stijgen. Shah, Waliullah Adeeb, gouverneur van de Badakhshan-provincie, zei dat onderzoeksteams op waren naar de afgelegen gebieden, maar dat rotsen en landverschuivingen wegen hebben afgesneden en dat helikopters nodig zijn. In Pakistan zijn minstens 231 mensen overleden en 1632 mensen gewond geraakt.

Saline Sadruddin, een Pakistaanse exporteur van mango's en kinnow-mandarijnen in Bhalwal te Pakistan zei dat er geen schade is in de directe nabijheid. 

De aardbeving werd ook gevoeld in het noorden van India. Kalpesh Khivasara van INI Farms: "We zijn eigenlijk gevestigd in het westelijke deel van India, terwijl de aardbeving in het noordelijke deel plaatsvond. Het is mogelijk dat de appelen- en walnotenteelt in India beïnvloed zou kunnen worden, maar ik heb hier niet alle details van."

Nina Patil van Fresh Express: "De aardbeving heeft voornamelijk delen van Noord-India getroffen en wij in het zuiden in Maharashtra hebben in het geheel geen schokken gevoeld."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.