Italiaanse landbouwminister geen tegenstander van GGO's

Confagricoltura is blij met de uitspraken van de Minister van Landbouw Maurizio Martina over GGO's in de 'L' Espresso', waarin hij zijn goedkeuring liet blijken over genetische verbetering van producten met innovatieve technieken.

"Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe technieken - van gen editing tot cis-genetica - onze concurrentiepositie kunnen verstevigen en onze productieprocessen duurzamer kunnen maken," zegt Mario Guidi, voorzitter van Confagricolutura. 

Tijdens de Expo van afgelopen juli vroeg Confagricolutura met zijn initiatief "Geni Italiani" aandacht voor de potentiële voordelen van GGO's bij de promotie en bescherming van de biodiversiteit en lokale producten. 

"We zijn blij met de verklaring van de minister en verwachten positieve veranderingen in het beleid. We hopen op toestemming voor het doen van onderzoek in het open veld door universiteiten en onderzoekscentra. Ook zouden we graag een voorstel zien op EU-niveau waarin een goed onderscheid wordt gemaakt tussen transgene technieken en innovaties die onder een andere noemer zouden moeten vallen. Dit zou voordelen opleveren voor iedereen en voor onze AGF-sectoren."
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.