Staten Jalisco en Michoacán zwaar getroffen

Orkaan Patricia verwoest Mexicaanse gewassen

Hoewel er geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen als gevolg van de orkaan Patricia, zijn vele Mexicaanse telers zwaar gedupeerd. Met name in de staten Jalisco en Michoacán, zijn duizenden hectares gewassen verwoest door stormschade of overstromingen. 

Volgens de landbouwautoriteiten in Jalisco verwoestte Patricia meer dan 8000 hectare. De regio Cihuatlán werd het zwaarst getroffen. Meer dan 2000 hectare bananenplanten raakten beschadigd. Mangotelers hadden het geluk hun oogst net binnen gehaald te hebben. Ook paprika- en tomatenplantages liepen schade op, evenals wegen en irrigatiesystemen.

In de staat Jalisco werd een papajaplantage van 140 hectare verwoest en in de regio Tuscacuesco liep een citrusplantage van ruim 200 hectare grote schade op. Momenteel wordt de schade die Patricia heeft toegebracht aan de agrarische sector in kaart gebracht.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.