Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Noordam, Ramawa:

"Droogte in Polen zal zorgen voor vroege vraag naar Nederlandse vollegrondsproducten"

Tholen - "De droogte in Polen heeft zeker zijn weerslag gehad op de vollegrondsgroenten. Poolse afnemers beginnen nu al zachtjesaan te snuffelen aan de Nederlandse vollegrondsproducten als wortelen, aardappelen en uien. De regen heeft hier flink zijn weerslag gehad op de producties. Er waren delen in het land waar men kon beregenen, maar in het zuiden gold bijvoorbeeld een beregeningsverbod. Ik ben ook niet onder de indruk van het Poolse product dat momenteel in de winkel ligt. Ik verwacht dit najaar zeker een goede vraag naar Nederlandse vollegrondsproducten in Polen", vertelt René Noordam van het Nederlands-Pools agentschap Ramawa, gespecialiseerd in de verkoop naar Oost-Europa.



Verder vindt René het nog een rustige bedoeling in de handel. "Ik verkoop momenteel al wel wat Nederlandse Conference-peren naar Polen, hoofdzakelijk ongesorteerd, en klasse 2. Vorig jaar is er veel hardfruit direct van het hout verkocht, maar dat is dit jaar een beetje uitgebleven. Storm loopt de vraag naar Nederlandse peren ook nog niet. Klanten bellen me wel veel om de prijs, maar dan is het ook gauw klaar en volgt er geen tegenbod. De prijzen van het Nederlandse en Poolse hardfruit liggen nog te ver uiteen. Ook voor importfruit is het een rustige periode. Men wil vooral veel producten die niet beschikbaar zijn, zoals ananas, maar men wil er niet de marktprijs voor betalen. Maar geen reden tot paniek, ook vorig jaar was het erg rustig in de handel en trok de markt half november weer aan."

Voor meer informatie:
René Noordam
Ramawa
Tel: +48 600 963 345
rene@ramawa.eu
www.ramawa.eu