Tigrinho-meloen nieuwe telg

Overzeese meloenen sloten naadloos aan op Zuid-Europees seizoen

In week 36 is voor Total Produce B.V. het overzeese meloenenseizoen weer van start gegaan. Vanuit de markt is direct grote interesse getoond en de aankomst sloot naadloos aan op het einde van de productie vanuit Zuid-Europa, zo meldt het bedrijf in haar nieuwsbrief. Ook nu weer maken de Galia, Cantaloupe, Italian Cantaloupe, Yellow Honey Dew en watermeloen (seedless en seeded) onderdeel uit van het assortiment van Total Produce BV. Vanaf week 40 zijn ook de eerste Piel de Sapo weer beschikbaar.

Nieuwe telg in de familie
Ook dit seizoen is een nieuwe telg opgenomen in het aanbod. Binnen het watermeloenen segment mocht de nieuwe variëteit 'Tigrinho' worden verwelkomd. Wat zijn naam al doet vermoeden (Tigrinho is 'tijgertje' in het Portugees) kenmerkt deze variëteit zich door zijn gestreepte print, onderscheidend smaakprofiel en stevig vruchtvlees. Ondanks dat het 'tijgertje' een seeded watermeloen is, zijn de zaadjes zeer zacht wat niets afdoet aan het eetgemak van het product. Na de bewezen trouwe dienst van de Quetzali in de afgelopen jaren, ziet Total Produce B.V. de Tigrinho als een goede vervanger voor de toekomst. Met name vanwege de betere bestendigheid van deze variëteit tegen de invloeden van 'Moeder Natuur'.

Continu op zoek
Binnen het meloenensegment zal Total Produce B.V. blijven innoveren en nauw samenwerken met veredelaars, afnemers en leveranciers. Ontwikkelingen richten zich niet uitsluitend op productiegebieden maar ook op nieuwe variëteiten om zodoende naadloze aansluiting te behouden met de behoeften van de hedendaagse consument.

Bron: Nieuwsbrief Total Produce B.V.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.