Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

CFO Paul van de Kruijs, Frankort & Koning:

"24-uursessie met directie en aandeelhouders als een snelkookpan"

Frankort & Koning is een handelshuis in groenten en fruit dat zichtbaar aan de weg timmert. Begin 2016 betrekt het bedrijf, onderdeel van de Total Produce groep, een splinternieuw en modern logistiek centrum op het Fresh Park Venlo. Minder zichtbaar is dat ook aan de binnenkant van het bedrijf hard wordt doorgebouwd. Hillenraad Partners werkte met de directie mee aan het uitzetten van de strategische lijnen. Dit startte met een 24-uursessie met directie en aandeelhouders eind 2013. Bijna twee jaar later blikt CFO Paul van de Kruijs met ons terug op deze sessie en wat die het bedrijf tot nu toe heeft gebracht."Na twee jaar kunnen we concluderen dat het heel goed is geweest om onze strategie aan te scherpen en op papier te zetten. Waar vroeger sturen op de onderbuik voldoende was, zijn tegenwoordig de belangen en complexiteit dusdanig dat dit niet genoeg is. Het is nog steeds zeer waardevol dat wij voor medewerkers en aandeelhouders de strategie helder hebben neergezet", aldus Paul.

Snelkookpan
De aanpak van de 24-uursessie met directieleden en aandeelhouders ervaarde Paul als snelkookpan. "Met de telefoons uit en op een externe locatie hebben we in een kort tijdsbestek heel grote stappen kunnen zetten. Dat dit zo snel en effectief werkte, komt omdat Hillenraad Partners weet wat er binnen onze wereld aan de hand is. Belangrijk bijkomend voordeel daarvan is dat zij door alle mogelijke slechte excuses heen prikten. Dat dingen binnen onze sector 'nu eenmaal zo werken', werd niet aanvaard. Dit droeg bij aan scherpe, snelle discussies, die leidden tot weloverwogen keuzes."

Praktisch en begrijpelijk fundament
De uitkomsten van díe sessie zijn nog steeds het fundament onder de strategie van het bedrijf. Ze zijn in een aansprekende presentatie samengevat en door de drie directieleden zelf gedeeld met alle medewerkers. Van de Kruijs: "Iedereen weet nu veel beter welke kant wij opgaan. Dat was voorheen bij zowel nieuwe medewerkers als oudgedienden lang niet altijd helder genoeg. Gelukkig was daar geen dik boekwerk voor nodig met moeilijke woorden en citaten van goeroes. Het is helder samengevat in een praktisch document in begrijpelijke taal."

Rendement
De investering in één dag eind 2013 levert volgens de CFO nog steeds veel rendement op. "Bij de onlangs gehouden strategische evaluatie met directie en aandeelhouders konden we vrij snel concluderen dat de ingeslagen weg de juiste is. Het is ons heel helder waar en waarom resultaten te zien zijn en welke stappen we de komende periode weer willen maken."

"Wat het belangrijkste is dat ik heb geleerd? Je mag er als directie of management niet blindelings op vertrouwen dat mensen, zowel hoog als laag in de organisatie, weten welke kant het met een bedrijf op gaat. Je denkt dat dit zo is, terwijl te veel mensen feitelijk stuurloos rondlopen. Dat we de richting in 24 uur op scherp hebben gekregen, heeft enorm veel opgeleverd en bij iedereen de juiste focus gebracht. Zo kan iedereen optimaal bijdragen aan een mooie toekomst in ons nieuwe pand."

Voor meer informatie: info@hillenraadpartners.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.