Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Spanje: Teeltbedrijf veroordeelt voor illegale vermeerdering steenfruit

De eigenaar van een teeltbedrijf in de provincie Lleida is veroordeeld tot een straf van negen maanden in de gevangenis, een boete van 10 euro per dag (voor 9 maanden) en een betaling van 4.605 euro aan Geslive, een dochteronderneming van de National Association of Plant Breeders. De teler verkocht en reproduceerde illegaal zaailingen van beschermde perziken- en nectarinebomen.

Het Hof van Lleida, die deze uitspraak op 21 september deed, heeft rekening gehouden met het beroep dat werd ingediend door de eigenaar van het teeltbedrijf. De boete is verminderd van 12 naar 10 euro, de gevangenisstraf en de vergoeding zijn ongewijzigd gebleven. De veroordeling is ondersteund door bewijs uit laboratoriumproeven van Irtagen, die aantonen dat het teeltbedrijf zaailingen van Millarflat's platte perziken gebruikte en van de nectarinebomen Garcica, Nectalady en Nectarcrisp.

National Association of Plant Breeders stelt dat de reproductie en bezit van zaailingen van beschermde plantsoorten, zonder vergunning, misdaden zijn tegen de intellectuele eigendom. De gemiddelde kosten voor het ontwikkelen van een nieuw ras kost meer dan twee miljoen euro en duurt minstens tien jaar voordat het ras officieel op de markt wordt gebracht. Schendingen van de rechten op beschermde rassen worden vaak geregistreerd met betrekking tot vele fruitsoorten, zoals blauwe bessen, perziken, nectarines, amandelen en abrikozen.

Bron: 20minutos.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.