VK: Cornerways treedt uit bij The Greenery, afzet via Thanet Earth

Tholen - De Britse tomatenkwekerij Cornerways (18 ha) heeft zich uitgeschreven bij Coforta. De afzet van 15 hectare productie wordt de komende vijf jaar verzorgd door Thanet Earth. Cornerways werd eind 2011 lid van Coforta. Voor die tijd werd er al een aantal jaar samengewerkt met The Greenery. De tomaten werden vermarkt via de lokale verkooporganisatie van The Greenery in Huntingdon en gingen de Britse markt op. The Greenery laat weten het uittreden van telers altijd te betreuren. In het jaarverslag 2015 noemde de organisatie het Verenigd Koninkrijk nog als een van de focusmarkten.In het Verenigd Koninkrijk zelf heeft The Greenery nu nog North Bank Growers als lid. Van die kwekerij is The Greenery sinds 2012 volledig eigenaar, toen ze het bedrijf overnamen van John Baarda. In 2013 werden er nog plannen gepresenteerd om in Suffolk 17 hectare tomatenteelt te bouwen, in samenwerking met afvalverwerker Sita en lokale telers Michael Blakenham en Stephen Wright. Die kassen zijn nooit gebouwd.

Cornerways is 18 hectare groot en is voorzien van een verpakkingsfaciliteit. Thanet Earth teelt al op 18 hectare tomaat. Een deel van die productie is belicht. Met de uitbreiding verwacht Thanet Earth hun tomatenproductie met 25% te vergroten. En er komt nog meer aan, laat het bedrijf weten. "De plannen om verder uit te breiden leven zeker nog. Daar binnenkort meer over."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.