Belgapom: flauwe aardappelmarkt

De Belgapom-prijs voor aardappelen op vrijdag 23 oktoberbedroeg 100 euro per ton af land (excl. BTW) of 106,00 euro per ton (incl. BTW). De prijzen droog uit de schuur bedroegen € 110,00 per ron (excl. BTW) en € 116,60 per ton (incl. BTW) Belgapom spreekt van een flauwe markt, waarbij het aanbod groter is dan de vraag.

De Belgapomprijs is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, fritesgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

Voor andere fritesgeschikte variëteiten voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor veldgewas 35 mm+, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling:

De prijs voor andere variëteiten/autres variétés: Fontane: € 110,00 per ton (excl. BTW) - € 116,60 per ton (incl. BTW) Challenger: € 115,00 per ton (excl. BTW) / € 121,90 per ton (incl. BTW)

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.