Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hoge prijzen van november tot en met februari

Salvatore Ferrauto: kruiden steeds populairder

"Kruiden zullen in Duitsland nog geliefder worden". Daar is Roberto Argentieri van Salvatore Ferrauto zeker van. De groothandelaar uit München is gespecialiseerd in de import van Italiaanse kruiden. Hij weet dat met de stijgende populariteit van de mediterrane en Italiaanse keuken, verse kruiden nog meer in de focus zullen komen te staan bij de consumenten.


Roberto Argentieri van der Salvatore Ferrauto

Het aanbod aan kruiden is groot, aldus de groothandelaar. Tot de Italiaanse klassiekers horen natuurlijk basilicum en oregano. Maar ook andere kruiden komen steeds meer in de focus te staan. "Ook munt, koriander, rozemarijn, salie en tijm zijn bij onze klanten erg geliefd", aldus Roberto.

"Met basilicum moet men voorzichtig zijn"
Salvatore Ferrauto haalt haar verse kruiden uit het zuiden van Italië. "Ons complete assortiment aan verse kruiden komt daar vandaan", legt Roberto uit. "In de buurt van Bari en op het eiland Sicilië zijn de teeltomstandigheden voor onze kruiden optimaal." Juist voor de kwetsbare basilicumplant is een optimaal klimaat van essentieel belang. "Onze basilicum nemen we af van onze partners uit Sicilië", zegt Roberto. "Met basilicum moet men voorzichtig zijn. Basilicum is zeer kwetsbaar en op Sicilië is het klimaat voor de plant optimaal."

Prijzen zijn gestegen
In z'n geheel genomen heeft de gestegen vraag naar de kruidige en aromatische gewassen een uitwerking op de prijs gehad. "Met name dit jaar merken we een duidelijke stijging van de prijzen", aldus de groothandelaar. De reden voor de prijsstijging is volgens Roberto dat andere exportlanden zoals Egypte of Kenia hun prijzen dit jaar duidelijk verhoogd hebben.

Twee prijsniveaus

Over het hele jaar gezien, zo zegt de groothandelaar, zijn er op de markt twee verschillende prijsniveaus te herkennen. "De kruiden zijn van november tot en met februari het hoogst", aldus Argentieri. "In deze periode bereiken de prijzen hun hoogste niveau. Daarna dalen de prijzen weer naar een lager prijsniveau."


Roberto Argentieri
Salvatore Ferrauto GmbH
Schäftlarnstraße 10, 81371 München
Tel. +49 (0)89 76 81 25
roberto@ferrauto.eu
www.ferrauto.de

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.