Italië: een miljoen basilicumplanten bij Autore

Verdere toename van het areaal en uitbreiding van het aantal rassen is de strategie van de Siciliaanse kruidenteler Giombattista Autore voor het najaar/winterseizoen. 
"Tot op heden hebben we 9 ha basilicum voor de winterperiode met 900.000 planten in de grond en 100.000 planten op perlietkorrels. Gezien de toenemende vraag richten we ons op twee rassen. Voor de Italiaanse markt hebben we zeven hectare van de klassieke Genuaanse basilicum met een heldergroen, licht lepelvormig blad. Voor de buitenlandse markt, met name Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, telen we twee hectare Genuaanse basilicum met een glad blad van middelklein formaat.""We willen ook ons basilicumareaal in kassen uitbreiden om aan nieuwe vraag te kunnen voldoen. Maar het gaat ook goed met de teelt van munt, koriander, tijm, dille, oregano, wilde venkel, marjolein, krulpeterselie en platte peterselie, die we op drie hectare telen. Onze productie van koriander is de afgelopen tijd aanzienlijk gestegen, nu er vanuit het buitenlands zoveel vraag naar is."
"Voor de basilicum maken we gebruik van maximaal vier gewasbeschermingsmiddelen en voor de andere kruiden slechts één met lage residuniveaus. Op basis van mijn ervaring verwacht ik voor de komende maanden een uitstekende oogst. De temperatuur van de bodem en van het irrigatiewater in de putten is minstens 2° Celsius hoger dan vorig jaar. Dit is gunstig voor de opbrengst." Voor meer informatie:

Azienda Agricola Autore Giombattista
C/da Dragonara
Via XX Settembre n. 199
97019 Vittoria (RG)
Tel./Fax: (+39) 0932 802450
Cell.: (+39) 338 4172789
Cell.: (+39) 320 2282847
Email: gio.autore@tiscali.it
Web: www.aromaticheautore.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.