Chauffeur van 'drugsbananen' ernstig bedreigd

Vier mannen, die vorige week in een gestolen auto in 's-Gravendeel werden aangehouden, worden inmiddels verdacht van voorbereidingshandelingen van zeer ernstige strafbare feiten. Beoogd slachtoffer was vermoedelijk de vervoerder van een lading bananen waaruit in augustus door het HARCteam 180 kilo cocaïne was verwijderd.

Vernietigd
De drugs waren op 24 augustus aangekomen met een schip in de haven van Vlissingen. Het ging om 180 pakketten, die verstopt waren tussen bananen. De bananen waren bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. De pakketten werden ontdekt door de douane en uit de dozen gehaald. Uiteindelijk werden de dozen bananen naar een bedrijf in de regio gebracht. Omdat het er op dat moment niet op leek dat de lading nog uit de vrachtwagen van de naar alle waarschijnlijkheid onwetende vervoerder zou worden gehaald, werd eind augustus bekendgemaakt dat de drugs al in de haven van Vlissingen waren ontdekt en meteen waren vernietigd. De cocaïne had een groothandelswaarde van ruim 6,5 miljoen euro.

Chauffeur werd niet geloofd

Begin oktober werd duidelijk dat de vervoerder werd bedreigd door lieden die niet wilden geloven dat de drugs waren onderschept door het Rotterdamse HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Fiod en Zeehavenpolitie. De vervoerder werd een paar keer bezocht en bedreigd. Op 12 oktober werden de vier mannen in de buurt van familieleden van de vervoerder gevonden in de gestolen auto. In en naast die auto lagen onder andere ook een vuurwapen, tieraps en een taser. Sindsdien zitten ze vast en werd onderzocht op wie of wat de vier zich mogelijk richtten. Uit dat onderzoek lijkt nu een verband met de eerdere bedreigingen van de vervoerder te komen. Donderdag beslist de raadkamer van de rechtbank of ze langer vast moeten blijven zitten.

De aangehouden mannen variëren in leeftijd van 21 tot 39 jaar en zijn afkomstig uit Rotterdam, Capelle en Gouda. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bron: Openbaar Ministerie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.