Miljoen peren in vlammen op

Fruitbedrijf Westeneng in Zeist afgebrand

Fruitbedrijf Westeneng te Zeist is in de nacht van woensdag op donderdag in de as gelegd door een uitslaande brand. Een naastgelegen woning werd ontruimd, maar is behouden gebleven. De twee bewoners zijn opgevangen door buren. Niemand raakte gewond en er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten.

De loods aan de Tolakkerlaan stond na het uitbreken van de brand al gauw in lichtelaaie. Graafmachines zijn ter plaatse gekomen om het pand open te breken, zodat het vuur kon worden bestreden. Er kwam veel rook vrij. Mensen in Zeist en De Bilt die toch last hadden van de rook, werd aangeraden ramen en deuren dicht te houden. De brandweer had de brand rond 05.15 uur onder controle. Het nablussen zal nog wel uren duren en de Tolakkerlaan blijft zolang dicht voor het verkeer.

Asdeeltjes
Een brandweerwoordvoerder zegt dat omwonenden in Zeist-West asdeeltjes kunnen vinden. Hij benadrukt dat deze stukjes niet gevaarlijk zijn en moeten worden weggespoeld met water. Omwonenden lieten op sociale media weten dat ze knallen hadden gehoord. De brandweer zegt dat dat gasflessen waren die ontploften. Er is geen gevaar voor de omgeving. In de schuur lag meer dan een miljoen kilo peren. De perenoogst was net binnen en was klaar om naar de consument te gaan.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.