Spar breidt activiteiten in Afrika uit | Waitrose-baas stapt op

Aldi en Lidl voeren tempo in Britse prijzenoorlog op

Lenta plant drienieuwe vestigingen in Zuid-Rusland
Supermarktketen Lenta opent als anchor tenant eennieuwe supermarkt in het Pioneer-winkelcentrum in Barnaul in Zuid-Rusland, zomeldt ryb.ru. Er wordt gebruik gemaakt van eennieuw layout-concept dat al met succes is toegepast in winkelcentra in Irkutsken Novokuznetsk. De beslissing dat Lenta de belangrijkste huurder zal zijnbinnen het Pioneer-winkelcentrum is het resultaat van onderhandelingen tussenLenta en consultancybedrijf Globus Broker in Novosibirsk. De opening van hetcentrum staat gepland in de lente van 2016. In de hoofdstad van de Altai-regiozullen drie vestigingen van Lenta worden geopend. Bij deze locaties zullen ookparken worden aangelegd.

Aldi enLidl voeren tempo in Britse prijzenoorlog op
Discounters Aldi en Lidl rukken op in de Britsesupermarktsector, nu de impact van de prijzenoorlog van de afgelopen 12 wekenwegebt. De omzet van Lidl steeg met 18% en die van Aldi met een soortgelijkehoeveelheid in de periode tot 11 oktober, ten opzichte van de maand ervoor.(esmmagazine.com)

Albertsonsmeldt sterke groei tweede kwartaal
Minder dan een week na een poging tot eenbeursgang van meerdere miljarden dollar, geeft retailketen Albertsons eenpositief fiscaal rapport over het tweede kwartaal vrij. Er was sprake van eengroei in de vergelijkende winkelomzet van 4,4%, een omzetgroei van 9,7% bij dewinkels die in 2013 werden overgenomen van Supervalu en een groei van 4,8% bijde vestigingen die zijn overgenomen van Safeway. De positieve resultaten kunnenhelpen om animo voor de aandelen van het bedrijf te genereren. (forbes.com)

VolgensIGD een groot potentieel in de onlinesupermarktsector

Volgens voorspellingen van IGD kan 42% van het aantalconsumenten in het Verenigd Koninkrijk bewogen worden om online boodschappen tedoen. 26% zegt nu dat ze in de afgelopen maand online boodschappen hebbengedaan, in tegenstelling tot de 22% die dit zei in 2010. Volgens IGD benadrukthet onderzoek dat hiernaar is uitgevoerd de grote mogelijkheden voor groei.Online supermarkten kunnen het snelstgroeiende segment worden van desupermarktsector in de komende vijf jaar, waarbij de waarde kan verdubbelen van£8,9 miljard (€12,1 miljard) in april 2015 tot £17,2 miljard (€23,4 miljard) inapril 2020.(talkingretail.com)

Russischesupermarkt wint rechtszaak tegenpro-Kremlinactivisten
Moskou's dure supermarktketen Azbuka Vkusa heeft eenrechtszaak gewonnen tegen de pro-Kremlinactivist Margarita Cherkashina,assistent-hoofd van de "Eet Russisch"-beweging dat op zaak naarverboden producten supermarkten heeft aangevallen, zo meldt de krantKommersant. (themoscowtimes.com)

Fresh Market misschien te koop
The Fresh Market heeft aangegeven dat het een strategische en financiële beoordeling uit zal voeren, die ertoe kan leiden dat het bedrijf wordt verkocht. De in Greensboro, Noord-Carolina gevestigde winkelketen zei ook dat de beoordeling kan leiden tot het nastreven van "waarde vergrotende initiatieven" als zelfstandig bedrijf. Vertegenwoordigers van The Fresh Market zeiden dat er geen zekerheden te geven zijn over de gevolgen van de beoordeling en dat het bedrijf dit ook niet van plan is om bekend te maken. (greenvilleonline.com)

Target werkt samen met MIT aan stadsteelt

Target gaat een partnerschap van meerdere jaren aan met de Massachusetts Institute of Technology (MIT) en het internationale design-bedrijf IDEO om te kijken naar de toekomst van voeding. Alles van stadsteelt tot de transparantie van voeding zal belicht worden. De drie partners zullen onder andere deze informatie gebruiken om te zien hoe de publieke mening over voeding verandert en om te ontdekken hoe voedsel in de komende 15 jaar geteeld, geconsumeerd en verkocht zal worden. Target CEO Brian Cornell heeft een prioriteit gegeven aan het drastisch verbeteren van het assortiment aan voedingsmiddelen van zijn bedrijf. (fortune.com)

Britse consumenten besparen £58 dankzij prijzenoorlog

Volgens analisten van Kantar Worldpanel blijft de prijzenoorlog in de Britse supermarktsector voort woeden. De laatste cijfers laten zien dat huishoudens jaar-op-jaar gemiddeld £58 (€78,92) besparen. Dit betekent dat de totale markt in het afgelopen jaar is afgenomen met £1,5 miljard (€2,04 miljard).(pig-world.co.uk)

Spar breidt activiteiten in Afrika uit
Spar International heeft plannen onthuld om zijn aanwezigheid in Afrika te ontwikkelen. Spar heeft zijn eerste vestiging in Kameroen geopend, terwijl een week eerder een Sparwinkel is geopend in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Spar meldde dat het een toename van 10% heeft gezien in zijn retailgebied in de afgelopen vijf jaar en nu in tien markten actief is. Het bedrijf beheert al 17 winkels in Douala en de hoofdstad Yaoundé, samen met zes distributiecentra verspreid over het land. Er worden al drie nieuwe locaties gepland in Kameroen met inbegrip van een hypermarkt in Yaoundé.(esmmagazine.com)

Waitrose-baas Mark Price stapt op
De directeur van Waitrose heeft ontslag genomen. Hij zal waarschijnlijk aangesteld worden als de nieuwe voorzitter van Channel 4. Waitrose-eigenaar John Lewis zei dat Mark Price na een dienstverband van 33 jaar in april afscheid zal nemen. Price was uitvoerend directeur bij Waitrose en ondervoorzitter van het moederbedrijf John Lewis Partnership. Price is de beoogde kandidaat voor de functie van hoofd bij Channel 4 als de huidige voorzitter Lord Burns op stapt, zo meldt Sky News. Als hij wordt aangesteld zal Price de leiding nemen bij de privatisering van de omroep met een mogelijke waarde van £1 miljard (€1,36 miljard). (theguardian.com)

Online retail-omzet stijgt in China
De online retail-omzet van goederen en dienstverleningen is gestegen tot 2.591,4 miljard yuan (€359,5 miljard), wat een toename is van 36,2% jaar-op-jaar. De online retail-omzet van fysieke goederen, levensmiddelen, kleding en andere waren steeg respectievelijk met 42,7%, 26,3% en 37,7%.(marketrealist.com)

Google breidt boodschappenleveringsdienst uit in Wisconsin
Google Express heeft bekendgemaakt dat het het gebied voor zijn boodschappenleveringsdienst uitbreidt om ook de regio's Green Bay, Appleton, Oshkosh,Fond du Lac, Sheboygan, Manitowoc, Wausau, Marshfield en Stevens Point te beslaan. Google Express zal alleen niet-bederfelijke waren gaan leveren. (greenbaypressgazette.com)

Japanse supermarktomzet stijgt verder in september
De supermarktomzet steeg jaar-op-jaar met 2,9% in september. Dat is meer dan de stijging van 2,0% in de maand ervoor. Dit bleek uit een rapport van een winkelketenvereniging. (lse.co.uk)

België: Colruyt: het evolueren van de relatie tussen retailer en leverancier

Klik hier om het artikel te lezen.Latijns-Amerika: Belangrijke retailontwikkelingen in het derde kwartaal
Klik hier om het artikel te lezen.Jumbo Netherland: investeren in online om te slagen
Klik hier om het artikel te lezen.Zwitserland: Hoe LeShop online wint

Klik hier om het artikel te lezen.Australië: Online boodschappen zijn nog een niche (maar niet voor lang)

Klik hier om het artikel te lezen.


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.