Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vraag naar fruitpreparaten neemt toe

Nieuwe bedrijfshal voor VS Apple Industries

Tholen - In de Noordoostpolder heeft VS Apple Industries een gloednieuwe bedrijfshal opgetrokken. Volgens Jan Sluimers en Jan de Vente is de uitbreiding en verbouwing gericht op de verwerking van fruit en appelpreparaten. Producten zonder toegevoegde conserveringsmiddelen en E-nummers waarnaar de vraag jaarlijks toeneemt. "Productontwikkeling en innovatie spelen een cruciale rol in de toenemende vraag van de bewuste consument naar gemaksproducten als ready-to-eat/bake en take-away," aldus Jan. Alle fruitsoorten worden ingezet voor uiteenlopende toepassingen als pasta's van rozijnen, sinaasappelen, speciale puree`s, compotes en kant-en-klare vullingen van onder andere kersen, abrikozen en aardbeien.Verpakkingen
De nieuwe productielijnen verwerken, zowel warm bereide vullingen als ook koude preparaten en voor een klein deel (3%) ook bioproducten. Het eindproduct verlaat de hal in steriele verpakkingen van 5 kilo tot RVS verpakkingen van 500 en 1000 kilo.

Goede oogst
Over de toevoer van de fruitgrondstoffen is Jan tevreden: "Vorig jaar was de oogst voor wat betreft de appelen en peren zo goed dat we niet hoefden uit te wijken naar het buitenland. Ook dit jaar ziet het er naar uit dat er een goede Nederlandse fruitoogst komt. Voor ander fruit als kersen, abrikozen en sinaasappelen wijken we bij voorkeur uit naar het buitenland."

Scandinavië
Wat betreft de afzet heeft VS Apple Industries de meeste klanten in de bakkerij- en zuivelindustrie. Qua export gaat een groot gedeelte van de producten naar Frankrijk, België en Duitsland, alhoewel je de oosterburen volgens Jan nog nauwelijks onder de export kan scharen. Daarnaast laat Jan weten bezig te zijn in de Scandinavische landen. Over concurrentie wil hij niet veel kwijt: "We proberen in ieder geval de beste zijn door in te zetten op kwaliteit, scherpte en het nakomen van gemaakte afspraken met onze klanten."

Meer informatie:
VS Apple Industrie
Jan de Vente
E: info@vsapple.com
T: 0527 20 39 17
www.vsapple.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.