"Eddy Kreukniet: "Krappe markt verwacht komende weken"

Druivenmarkt in overgang van Europa naar Brazilië

Tholen - De huidige druivenmarkt is in transitie tussen Europa en Brazilië. "De meeste Europese retailers zijn met de witte pitloze deze week al over naar Brazilië en rode zullen binnen één à twee weken volgen. De Griekse druiven zijn helemaal klaar en de Italiaanse aanvoer loopt nog beperkt door", vertelt Eddy Kreukniet van Exsa Europe.


Deze foto werd gisteren in Vioolsdrift gemaakt van de Prime Seedless van Exsa. Verwachte binnenkomst is eind november

"De vraag is redelijk goed en de aanvoer uit Brazilië is deze week voldoende, maar komende weken onder de verwachting. Planning was dat Brazilië 30% meer productie zou hebben. Dit was in de eerste weken wel zichtbaar, maar in de weken daarna teruggevallen naar de niveaus van vorig seizoen. Onze verwachting is dat de markt krap zal zijn komende weken", vervolgt Eddy.
 
"Namibië en Zuid-Afrika zullen afhankelijk van teler tot teler gelijk of iets eerder produceren dan vorig jaar. Overigens verwachten we wel uit alle gebieden iets meer productie door een stuk nieuwe aanbouw maar met name is er meer beschikbaar door de omschakeling van rassen die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Heel positief is dat onze nieuwe rassen zoals Sweet Celebration, Melody, Magenta en Jack Salute het komende jaar langer en in grotere volumes beschikbaar zullen zijn!"

Voor meer informatie:
Eddy Kreukniet
Exsa Europe
Tel: +31 88 735 0003
Mob: +31 620 25 78 11

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.