Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Eerste zoete aardappelen in VK geoogst
In het Verenigd Koninkrijk geteelde zoete aardappelen worden volgende week voor het eerst verkocht in supermarkten. Dit is het resultaat van teeltinnovaties in het zuiden van Engeland, die drie jaar lang ontwikkeld zijn.
De zoete aardappelen worden gezien als een doorbraak op het gebied van de Britse teelt, omdat zoete aardappelen doorgaans behoefte hebben aan warme en droge groeiomstandigheden, die normaal gevonden worden in regio's als de zuidelijke staten van de VS, Egypte, Senegal en Israël.
Bijna drie ton aan zoete aardappelen zijn deze week geoogst van met polytheen bedekte terrassen bij Hill Farm te Farningham in het noorden van Kent. Hiermee komt een succesvol einde aan een experiment van drie jaar dat uitgevoerd is door de Watts Farms-groep. De groep is een belangrijke leverancier van versproducten aan ketens als Asda, waar de zoete aardappelen verkocht gaan worden, alsook marks & Spencer en hotels en cateraars.
In maart verschenen zoete aardappelen voor het eerst in de statistieken van het Office for National Statistics (ONS). De aardappelen bevatten minder koolhydraten en calorieën dan normale aardappelen, hebben een hoog gehalte aan vezels en bevatten veel vitamine A.
Gemma Hodgson van supermarktketen Waitrose: "Het was nog niet zo lang geleden dat zoete aardappelen als exotisch werden gezien. Nu zijn ze een alledaagse standaard. De grootste aantrekkingskracht van deze groente is zijn veelzijdigheid. Ze zijn geweldig voor het maken van patat of een minder machtige puree.