Topseal verpakking van de toekomst?

Top seal verpakkingen (een tray met folie) zijn erg populair in het vers segment. Voor vlees, vis, kant-en-klaar maaltijden en salades. Alleen in groenten en fruit blijft het gebruik van top seal verpakkingen achter. En dat is verwonderlijke als je de voordelen ervan bekijkt. Dit meldt Perfotec in haar nieuwsbrief.

Tesco, M&S en Sainsbury gebruiken in de UK al top seal verpakkingen voor groenten en fruit en zijn daarmee koploper in Europa. Top seal verpakking hebben een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met clamshell verpakkingen (containers). De hoeveelheid verpakkingsmateriaal wordt met ongeveer 30% gereduceerd hetgeen een besparing in materiaal oplevert en milieuvriendelijker is. Daarnaast is de verpakking efficiënter in de logistieke keten en verbetert de productintegriteit.

Ook de presentatie in de winkel verbetert met top seal verpakkingen. Het ziet er goed en strak uit en minder verpakt – minder overbodig materiaal. Verder heeft het als voordeel dat houdbaarheidsverlenging mogelijk is hetgeen omzet verhogend werkt en daarnaast ook nog eens verspilling tegen gaat. Uit onderzoekt blijkt dan ook dat de meerderheid van consumenten kiest voor een top seal verpakking. Helemaal (77%) als dat ook nog eens 30% aan verpakkingsmateriaal bespaart.

De vraag is dan ook met name wanneer telers en retailers buiten de UK de voordelen van top seal gaan inzien. Het PerfoTec systeem leent zich in ieder geval voor het micro-perforeren van top seal verpakkingen.

Bron: Perfotec
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.