Wim Grootscholte, 4Evergreen

"Omstandigheden vielen gunstig uit voor redelijk paprikajaar"

Tholen - Het Hollandse paprikaseizoen loopt alweer naar z'n eind. "Over het algemeen is de stemming een stuk opgeknapt", vertelt Wim Grootscholte, pater familias van het paprikateeltbedrijf 4Evergreen. "De afzet van gele paprika's liep dit jaar goed, rode iets minder en groene matig. Dan kom je uit op een redelijk jaar. Maar dat was voor veel mensen ook hoog tijd. De omstandigheden vielen dit jaar ook erg gunstig uit voor ons. Het areaal hier was licht gekrompen. Iedereen had wat minder productie en Spanje was eerder van de markt en komt nu later op de markt. Volgend jaar beginnen we gewoon weer met een schone lei.""Momenteel zakt de productie wat in, maar we hebben nog een week of vier Hollandse paprika's. De aanvoer is laag. Ik heb niet het idee dat er al veel Spaanse paprika's zijn en ook vanuit Israël wordt een flinke daling van de aanvoer verwacht", vertelt Wim. "Het aanbod is weliswaar beperkt, maar de vraag is niet enorm groot. Persoonlijk vind ik deze periode altijd een beetje saai. Er mag wel wat meer leven in de handel komen."

4Evergreen heeft teeltlocaties in Steenbergen, Hoek van Holland, 's-Gravenzande, Sint-Annaland, Terneuzen en Honselersdijk. Op deze bedrijven met een totaal areaal van 60 hectare worden jaarlijks zo'n 18 miljoen kilo paprika's geteeld voor de Nederlandse markt en export. "Mijn zonen regelen nu de bedrijfsvoering. Ik ben vliegende keep en adviseer alleen nog een beetje", nuanceert Wim zijn rol.

Voor meer informatie:
Wim Grootscholte
wim@grootscholte.nl
Mob: 06-53734454
www.4evergreen.nl
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.