Onderzoek van Nationale Bank België

Gent is hardst groeiende haven van België

Uit een flashraming van de Nationale Bank blijkt dat de Belgische havens vorig jaar een groei van ongeveer 1,6 procent kenden op het vlak van toegevoegde waarde. Die was het sterkst in de haven van Gent. De totale toegevoegde waarde bedraagt 16,68 miljard euro. De werkgelegenheid daalde evenwel een half procent tot 116.140 voltijdse jobs. "De opgetekende groei in de toegevoegde waarde dient volledig op het conto van de Vlaamse havens te worden geschreven", klinkt het.

Om te voorzien in de behoefte aan snel beschikbare indicatoren over het verloop van de toegevoegde waarde en de werkgelegenheid in de Belgische havens, publiceert de Nationale Bank sedert 2006, iets meer dan zes maanden vóór de exhaustieve statistische publicatie van de resultaten, een flashraming op basis van de tot eind augustus neergelegde jaarrekeningen.

Opmerking: de cijfers met betrekking tot het jaar 2014 zijn ramingen aan de hand van statistische technieken. De definitieve cijfers die in het voorjaar van 2016 zullen worden gepubliceerd, kunnen derhalve lichtjes van deze resultaten afwijken.

Klik hier voor het volledige overzicht

Bron: Nationale Bank van België

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.