Ludger Nollet, Nollet Fruit:

"Rond december ga je meestal pas wat verdienen aan hardfruit"

Tholen - In de hardfruithandel loopt het momenteel vrij rustig. Volgens Ludger Nollet die op de groothandelsmarkt in Brussel staat, zijn er voldoende appelen en peren op de markt. "We zitten nu met de laatste pluk en die worden altijd meteen de markt op gegooid. Je kunt deze vaak goedkoop inkopen, maar die worden ook goedkoop verkocht. De winstmarge is dan heel klein. Dat gaat meestal pas veranderen rond december."Nu valt nog niet veel te verdienen
Hij geeft aan dat er nu ook veel mensen zijn die zelf wat bomen hebben staan en het een periode is dat er ook veel wordt weggegeven. "Dat voel je altijd een paar weken, er wordt dan minder verkocht. Dat is overal. Pas later in het seizoen zie je pas meer verschil in prijzen omdat er dan alleen nog goede kwaliteiten op de markt komen. Nu zit er veel mindere kwaliteit tussen die voor lage prijzen de deur uitgaan. Er valt nu nog niet veel te verdienen."

Normaal jaar

Ludger denkt dat het een normaal jaar wordt. "Op het moment zijn er geen uitschieters. De 'gewone' appel is goedkoop en de betere kwaliteiten gaan wat beter. Er is geen sprake van uitschieters. Bij peren is er vraag naar Conference en Doyenne en appelen zoals Jonagold, Golden en Kanzi. Het is de normale gang van zaken. Bij peren zie je wel een verschil met vorig seizoen: daar was het begin slap vanwege de boycot. Nu is dat beter. Toch mogen we over vorig jaar niet klagen." Voor de komende periode is het afwachten. "Er hangt bij ons op de markt veel van het weer af. We hebben veel marktkramers als klant en die nemen minder af bij regen. Als zij niet werken, werken wij ook minder."

Voor meer informatie:
Ludger Nollet
Nollet Fruit
Tel: +32 (0)2 245 72 81
GSM: +32 (0)496 79 65 59
Fax: +32 (0)13 44 19 12

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.