Vluchtelingencrisis: Ook Slovenië wil hek langs de grens

Franse minister: Calais geen woonplaats

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, belooft de vluchtelingen bij Calais betere medische voorzieningen. Daarnaast haalt hij ze gelijk uit de droom: de heide bij Calais zal nooit permanent bewoond mogen worden. Het aantal vluchtelingen is de afgelopen week verdubbeld naar 6000. Cazeneuve moedigde de mensen dinsdag aan in Frankrijk asiel aan te vragen.

Ook woensdag vertragingen
Woensdag is het treinverkeer tussen Calais en Folkestone ontregeld door bestormingen door illegalen. Dat meldt TLN. De wachttijden lopen weer op tot twee uur voor de check-in en de transittijd bedraagt inmiddels een paar uur. Vervoerders die daartoe de mogelijkheid hebben, wordt geadviseerd transporten richting Groot Brittannië en vice versa om te boeken via andere havens.

Midden-Europa gaat op slot
Ook in het oosten van Europa proberen landen de enorme vluchtelingenstroom te stuiten. Na Hongarije en Servië maakte Slovenië woensdag bekend hekken langs de grens te plaatsen. Verder naar het westen wil het hoofd van de Duitse politievakbond een muur aan de grens met Oostenrijk. Al met al betekent dit dat er meer hekwerk langs de grenzen staat dan in heel de Koude Oorlog. En dat is slecht nieuws voor de transportsector. In september schatte TLN de kosten voor het opheffen van Schengen op 600 miljoen euro.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.