Agrintesa

Italië: Goede start kakiseizoen

"Het weer was deze zomer goed voor de teelt van kaki," zegt Christian Moretti, directeur van Agrintesa. "De kwaliteit is goed en de kleur, stevigheid en suikergehaltes zelfs beter dan vorig jaar."

"De kakibomen zijn, net als in 2014, niet in volledige productie. Van de zomer viel een deel van het fruit uit de bomen. Een paar weken geleden is de oogst van het ras Tipo begonnen. Ook de Rojo zal binnenkort op de markt komen. Beide seizoenen duren tot eind december."Agrintesa heeft een volume van zo'n 6.000 ton. De afgelopen jaren combineerde de coöperatie de lokale kaki (Tipo) met de Rojo Brillante, die steviger is.

"De consumptie van de Rojo is nog beperkt in Italië, maar ik ben ervan overtuigd dat de populariteit van het ras net als in het buitenland zal toenemen."Het fruit wordt vooral verkocht door retailers en op traditionele markten. Klassieke kaki's zijn bestemd voor de binnenlandse markt. Het stevigere ras wordt overal in Europa verkocht. "Ons fruit is populairder dan het Spaanse vanwege de kleur, de glans en de uniformiteit.""Het seizoen is goed begonnen. De volumes zijn wat kleiner, dus de prijzen zijn nog hoog. We zijn optimistisch over de rest van het seizoen."

Voor meer informatie:

Agrintesa
Via G. Galilei, 15
Faenza (RA)
Tel.: (+39) 0546 619111
Fax: (+39) 0546 621270
Email: moretti.cristian@agrintesa.com
Web: www.agrintesa.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.