Geen verlenging van dumpingheffing Nederlandse paprika's op Canadese markt

Tholen - De dumpingheffing voor Nederlandse paprika's op de Canadese markt wordt niet opnieuw met vijf jaar verlengd. Dat heeft het Canadian International Trade Tribunal (CITT) uitgesproken. Sinds oktober 2010 geldt er voor de export van Hollandse paprika's naar Canada een heffing van 193 procent op de invoerwaarde, nadat Canadese telers uit angst voor de bedreiging van de lokale producties een zaak hadden aangespannen vanwege dumping van Nederlandse paprika's op de Canadese markt in 2009, wat een extreem slecht paprikajaar was.

Inge Ribbens van Groenten Fruit Huis is blij met de uitspraak. "De uitspraak is een beloning voor de betrokken exporteurs en GroentenFruit Huis die grote inspanningen hebben verricht in deze zaak. Het Canadian International Trade Tribunal (CITT) heeft vijf jaar geleden al uitgesproken dat er geen schade door dumping in het verleden is ontstaan, maar stelde wel een risico op schade in de toekomst vast. De laatste jaren zie je echter dat het Nederlandse areaal is ingekrompen, terwijl de Canadese paprikateelt en die van de Mexicaanse zomerteelt zijn uitgebreid. Dat pleitte natuurlijk in ons voordeel."

"Voor de Nederlandse paprika's komt de uitspraak dit seizoen te laat, maar de 'dumpingheffing' gold ook voor bijvoorbeeld Spaanse en Israëlische paprika's die via Nederland werden verzonden, dus daar kunnen de Nederlandse exporteurs hun voordeel mee doen", vertelt Inge. Het Tribunaal stuurt de bijhorende 'statement of reasons' van de uitspraak eind van de maand nog toe. De Canadese telers kunnen nog wel in beroep gaan.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.