"Yvonne Qiu (Van Horten): "Wij hebben de verkoopkanalen in China"

Geen interesse in Chinese export bij Nederlandse Conference-telers?

Tholen - "We zijn begin 2015 begonnen met de export van Nederlandse Conference-peren naar China. De kansen op de markt zijn enorm. In 2014 importeerde China fruit uit meer dan 35 landen. In 2012 bedroeg de totale fruitimport 290.000 miljoen ton. In 2014 steeg dit tot 340.000 miljoen ton. Het verbaast me dat de Europese export nog steeds zo traag verloopt. In de top tien van fruit-exporterende landen naar China staan geen Europese landen. Kiwi's uit Nieuw-Zeeland, kersen uit Chili: dat is fruit dat het goed doet op de markt", vertelt Yvonne Qiu van Van Horten.

"We zijn actief op zoek naar Conference-perentelers om mee samen te werken. Onze uitdaging in Nederland is om de juiste leveranciers te vinden. Sinds vorig jaar zijn we online actief om geïnteresseerde bedrijven te zoeken en vinden. Het is voor buitenlandse kopers niet gemakkelijk om toegang tot de Nederlandse markt te verkrijgen."


Premium- en importfruit op een groothandelsmarkt in China

"Het is voor ons belangrijk om een ​​package deal te sluiten. We willen werken met een teler die de verpakking kan regelen en de licenties heeft om te exporteren. Misschien is de realiteit dat er niet zo veel telers zijn die dit voor elkaar krijgen. Wij hebben de verkoopkanalen in China. Geïmporteerd en premium fruit wordt vaak via online verkoopkanalen verkocht, met name in grote steden als Sjanghai en Beijing. Het is handig en tot 20% goedkoper dan de verkoop via supermarkten. Chinezen zijn bereid om te investeren in verse groenten en fruit. De markt is dynamischer dan in Europa. Ik geloof dat Nederlandse Conference-peren voldoen aan een groeiende vraag."

"Op dit moment is de fruitexport vanuit Nederland naar China beperkt, maar we geloven dat de markt aanwezig is. Niet veel producenten of exporteurs tonen echter interesse in de export van peren naar China. Een probleem is wellicht dat het Chinese bedrijfsleven verschilt van de Europese manier. In Nederland dekken aanbetalingen 30% tot 50% of zelfs het volledige bedrag. In China betalen de importeurs meestal een aanbetaling van 20% en betalen de resterende 30% nadat de verzending is aangekomen. Pas wanneer de producten zijn gecontroleerd en op de markt worden gebracht, zal de resterende 50% worden betaald. Dit kan variëren van één tot drie maanden.""Koellogistiek heeft in China de afgelopen twee jaar een revolutie meegemaakt. Vroeger kostte het meer dan 60 dagen om versproducten uit Europa op de Chinese markt te brengen. Nu, met de luchtvracht, kan deze tijdsspanne worden teruggebracht tot 3 dagen. Sjanghai, in de vrije handelszone, heeft geïnvesteerd in snelle goedkeuringsprocedures voor versproducten. Wanneer de producten aankomen, worden deze onmiddellijk gecontroleerd. De inspectietijd wordt daarmee teruggebracht tot 5 of 6 uur. Andere grote logistieke knooppunten in Ningbo, Chongqing en Hangzhou hebben ook vrijhandelszones. In de komende jaren zal de markt zich verder ontwikkelen. De markt is jong, maar de groeicijfers zijn indrukwekkend."

Voor meer informatie:
Yvonne Qiu
Van Horten
Tel: +31 6 4447 6659
Email: yvonne.qiu@vanhorten.nl
Website: www.vanhorten.nl

Van Horten
info@vanhorten.nl

Auteur: Anouk Sijmonsma
Bron: www.agf.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.