Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw bij Smeding:

Bio-Yacon knollen

Nieuw bij Smeding zijn biologisch geteelde Yacon knollen! Yacon heeft een bijzondere zoete smaak die doet denken aan appel, peer en meloen. De knollen zijn zowel rauw als gekookt of gebakken lekker. De Yacon heeft een bruinrode schil met wit vruchtvlees en komt oorspronkelijk uit de Andes in Peru. De knol wordt ook wel zonnewortel of grondappel genoemd en behoort tot de zonnebloemfamilie. Yacon heeft een bijzondere zoete smaak, die doet denken aan appel, peer en meloen.

De knollen zijn zowel rauw als gekookt of gebakken te eten. Bij verhitting wordt de smaak milder en minder fruitig. Schijfjes rauwe Yacon hebben een aangename bite en zijn heerlijk in (fruit)salades. Het vruchtvlees van gesneden Yacon verkleurt snel. Meng het met wat limoensap om dit te voorkomen.

Bron: Smeding
Publicatiedatum: