Bestormingen Kanaaltunnel door migranten zorgen wederom voor forse vertragingen

"Transportsector betaalt andermaal de rekening in Calais"

Dinsdagmorgen is voor de tweede dag op rij het treinverkeer door de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot Brittannië stilgelegd. De reden: bestorming van de tunnel door migranten. Transportbedrijven hebben andermaal te maken met flinke vertragingsschade die nergens verhaald kan worden. Transport en Logistiek Nederland (TLN) pleit andermaal voor een effectievere aanpak van de problematiek. De transportsector wordt reeds lange tijd ernstig geraakt door problemen met verstekelingen in Calais in Frankrijk. Transporteurs lijden tienduizenden euro's schade aan voertuigen, ladingen, vertragingen en onterechte boetes door illegale immigranten die als verstekeling aan boord van vrachtauto's proberen te komen. Ondernemers hebben ook de afgelopen dagen soms wel twaalf uur stilgestaan om de overtocht naar Frankrijk of Groot Brittannië te kunnen maken. "Transportbedrijven betalen nu de rekening voor falend Europees vluchtelingenbeleid. Dat moet nu echt afgelopen zijn," aldus TLN-voorzitter Arthur van Dijk.

Om dit te bestrijden heeft TLN recentelijk dan ook een tienpuntenplan opgesteld en gepresenteerd aan Eurocommissaris Bulc, de Britse staatssecretaris Brokenshire, onze eigen staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. De problematiek staat bij hen hoog op de politieke agenda. TLN heeft naar aanleiding van de recente gebeurtenissen wederom bij hen gehamerd op extra beveiliging op de terminals, extra rijstroken, extra hekken en een vlottere doorloop voor het vrachtverkeer.

Bron: TLNPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.