Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Argentinië: Extraberries verwacht 2.500 ton blauwe bessen

Extraberries, gevestigd in Yatasto, Argentinië, heeft hoge verwachtingen voor het aankomende seizoen. Volgens de ramingen produceren zij bijna 2.500 ton blauwe bessen op de plantages in de zuidelijke provincie Salta. Vorig jaar oktober leed de producent grote verliezen (1.000 ton aan fruit) door extreme hagelbuien.

Momenteel vindt de grootste productie van blauwe bessen plaats in Yatasto, Argentinië. Extraberries beschikt over de nieuwste technologie in de moderne verpakkingsfaciliteit. "Dit jaar zijn de weersomstandigheden erg koel. We wachten op de juiste omstandigheden zodat de gewassen klaar zijn en we kunnen beginnen met de oogst voor de export naar de Verenigde Staten en Europa," aldus Agustin Cornejo, manager van Extraberries SA.

De meeste werknemers van Extraberries, actief in het veld of in de verpakkingsfaciliteit, zijn afkomstig uit San José de Metán en andere provinciale steden in het zuiden. "Naast het feit dat we een agrarisch bedrijf zijn, hebben we een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ons team bestaat voornamelijk uit de lokale bevolking," zei Cornejo.

Tekort aan arbeidskrachten
Bovendien stelde, Jose Maria Royo, die fungeert als adviseur van de onderneming, dat de producent niet in staat was om genoeg arbeidskrachten in te huren. "Extraberries heeft 3.000 mensen, 2.500 oogstmachines, 300 mensen voor de verpakkingssector en 200 voor algemene taken nodig," stelde Royo. Ondanks een voorlichtingscampagne en andere strategieën, zoals reclame is het niet gelukt om voldoende personeel te vinden in de zuidelijke provincie Salta.

"We hebben in totaal 2.942 mensen in dienst, 1.515 van San José de Metan, 981 mensen van Rosario de la Frontera, 218 van El Galpon, 117 uit Rio Piedras, 21 uit Lumbreras en 90 van General Gemes. Echter, 545 van hen kwamen niet opdagen vanwege de medische beoordeling en nog eens 100 mensen van San José de Metán wilden hun aanmeldingsgegevens niet intrekken," aldus Royo. Momenteel zijn er 1.684 werknemers actief op de velden. Extraberries SA moet echter 816 extra mensen hebben om het nodige werkzaamheden voort te zetten, dus doet de producent een beroep mensen uit andere provincies en het buitenland, zoals Bolivia.

Bron: eltribuno.info.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.