Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Bloemkoolseizoen in Bretagne gestart
In Bretagne wordt stilaan begonnen met de bloemkooloogst en telers hopen op een een winstgevend seizoen.
Begin vorige week was de bloemkoolmarkt vrij rustig. "Momenteel is er schaarste in Europa omdat de aanvoer beperkt is. Het seizoen in Duitsland loopt ten einde. België en Groot-Brittannië oogsten echter nog. In Italië en Spanje vangt de productie nu aan," legt Gaëlle Juton van Prince de Bretagne uit. "Bloemkool is erg in trek bij chef-koks en er zijn dus goede vooruitzichten voor deze typisch Bretonse groente deze winter."
Op het gebied van nieuwe rassen heeft de Mendel bloemkool van Syngenta zijn plaats tussen de zomer- en hersftbloemkoolrassen veroverd. Vianney Estorgues van de Landbouwkamer laat weten dat het ras, dat gedurende zijn eerste jaar op grote schaal geteeld werd, een goede opbrengst heeft opgeleverd en in de toekomst verder zal worden uitgebreid.
Ook waren de weersomstandigheden gunstig waardoor ziektes nauwelijks kans kregen zich te ontwikkelen. Op enkele gevallen van knolvoetziekte na waren de gewassen gezond. Gelukkig werd slechts 3% van de gewassen hierdoor aangetast.