"Deze groentehandelaar gaat niet in geiten"

UPDATE Start Jan van den Heuvel grootste geitenboerderij van Nederland?

Tholen - De in de AGF-handel welbekende Jan van den Heuvel uit Ridderkerk wil in Putten de grootste geitenboerderij van Nederland neerzetten voor 11.000 dieren. Dat meldt althans het AD vandaag. De megastal zou op steenworp afstand komen te staan van het markante kasteel De Vanenburg, dat al in handen is van Duo-Invest van de broers Cees en Jan van den Heuvel.


UPDATE
Oeps! Een klein typefoutje van de provincie Gelderland. Het gaat niet om 11.000 geiten, maar om 1.100 geiten. "In het besluit is handmatig het aantal geiten ingevoerd door een van onze medewerkers. Daarbij is een 0 te veel geplaatst bij 1.100", vertelt een woordvoerder aan het AD.In een reactie wijst Jan het nieuwsbericht naar het rijk der fabelen. "Ben je gek geworden? Ik hoef geen geiten hoor, ik moet dat gemekker niet en zoek geen werk meer. Ik heb het stuk met grote verbazing gelezen en de krant snel aan mijn chauffeur meegegeven, dan is mijn vrouw alvast op de hoogte", lacht de AGF-handelaar. Hij heeft wel een idee hoe het bericht de media is gekomen. "Bij De Vanenburg zit 50 hectare land en ik denk dat mijn schoonzoon aan het inventariseren is geslagen wat we met dat land kunnen doen, bijvoorbeeld voor de jacht. Een goochemerd heeft dat blijkbaar opgepakt omdat Duo Invest eigenaar is van de grond."

De aanvraag voor de megastal is echter gedaan door de J.L. van den Heuvel Vastgoed BV. Linkse politici en milieubewegingen staan inmiddels op hun achterste benen. Zo is de Partij van de Dieren bevreesd voor het dierenwelzijn en de uitbraak van Q-koorts en worden er deze week vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Ook Aart van Dusschoten van de stichting Natuur- Milieubescherming Putten reageert in het AD verbaasd. "Je kunt je allerlei vragen stellen bij de veiligheid voor dier en mens. Ik word hier niet vrolijk van."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.