Israëlische telers kunnen nu buitenlandse werknemers aannemen

De Israëlische ministers van financiën en Landbouw hebben besloten dat de landbouwsector in 2016 vrijgesteld wordt van de belastingen op buitenlandse werknemers in dienst van landbouwbedrijven. Daarbij kunnen werkgevers op het gebied van landbouw aanspraak maken op belastingvrijstellingen, die te maken hebben met kosten die gemaakt zijn wegens buitenlandse werkkrachten.

Door dit besluit kunnen telers gemiddeld 16.000 shekel (€3676) per jaar besparen, wat neerkomt op meer dan 100 miljoen shekel (€23 miljoen) in de gehele sector. 10% van de arbeidskosten voor buitenlandse werknemers gaat op aan belastingen met maar 230 shekel (€59) aan overige uitgaven toegewezen per werknemer. Door de belasting te schrappen en de uitgaven per werknemer op te voeren tot 530 shekel (€122), zullen de kosten voor telers met tienduizenden shekel per jaar afnemen.

De beslissing kwam na een lange en breed uitgemeten strijd tussen de landbouwsector en de huidige wetgeving. Het hoofd van de Israëlische telersfederatie, Meir Zur: "Ik ben blij en dankbaar dat de minister van financiën zich realiseerde hoeveel schade de wetgeving had kunnen doen aan telers in Israël. We blijven doorgaan met het onderhandelen met overheidsorganen tot we de mogelijkheid van telers herstellen om rond te komen in dit land."

Het comité dat is aangesteld om de problemen rondom de belasting te bediscussiëren zal doorgaan met zijn werk op het gebied van de AGF-markt. Het doel is om lopende issues op te lossen zoals de inefficiënte ondersteuningsprogramma's van de overheid, het aanmoedigen van de uitbreiding van landbouw en het aanpakken van de hoge mate van arbitrage tussen telers en groothandelaren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.