Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Zuid-Amerika: minder exotisch fruit vanwege El Niño

Er is op dit moment weinig exotisch fruit beschikbaar op de markt. "We hebben dit jaar veel moeite met het vinden van mango's en asperges," zegt een Europese importeur. "De volumes zijn klein en de prijzen hoog." El Niño heeft vaak invloed op de teelt van exotische AGF, maar van tevoren is nooit bekend hoeveel. 

In Peru is er al maanden geen diepvriesmango beschikbaar. In het jaar tot juli 2015 daalde het volume met 26% naar slechts 108.478 ton. Als gevolg hiervan stegen de prijzen.

Vorige week werd het Peruaanse volume avocado's voor 2016 met 10% gereduceerd. Harde regen spleet het fruit en de vochtigheid zorgde voor schimmel. Het ministerie van Landbouw en Irrigatie schat dat ruim 3.000 hectare avocado's in La Libertad, Lima, Piura, Ica en Ancash schade heeft opgelopen.

In Ecuador zal de bananenproductie mogelijk dalen met 15-30%, aldus de Banana Exporters Association of Ecuador. Dit volume staat gelijk aan 100 miljoen dozen. 


 Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.