18-20 november in Ferrara

Programma Interpera bekend

In de derde week van november staat de beurs van Ferrara in het teken van de peer. Van 18 tot 20 november vindt hier Interpera 2015 plaats, de belangrijkste conferentie van de perensector. De conferentie valt samen met Futurpera, een beurs die gewijd is aan de promotie van de toeleveringsketen van peren. 
"Het is alweer de 8e editie van Interpera, dat na vijf jaar weer terug is in Italië," zegt Luciano Trentini, vicevoorzitter van Areflh, een van de organisatoren van het evenement. "Deze 'rondreizende' conferentie wordt elk jaar georganiseerd in een belangrijk productieland binnen Europa. En in 2013 zelfs daarbuiten in Argentinië. Ook de komende jaren verlegt Interpera zijn grenzen met Zuid-Afrika als gastland voor volgend jaar en de Verenigde Staten als kandidaat voor 2017."

Woensdag 18 november
De eerste dag is gereserveerd voor experimentele bedrijven, die bijeenkomen om onderzoeksresultaten te delen en een onderzoeksagenda op te stellen voor de komende jaren. 

Donderdag 19 november
"Het programma van donderdag, waarvoor iedereen zich kan inschrijven, staat in het teken van de teelt en marketing van peren over de hele wereld. Vertegenwoordigers van Pera en Origine Group, twee van de grootste spelers in de Italiaanse AGF-sector, komen spreken over de marketing. 's Middags is er een debat over nieuwe productiesystemen, logistiek en fytosanitaire obstakels. Ook zal worden gesproken over de Aziatische fruitvlieg en vermindering van residuniveaus. Ten slotte zal er tijd zijn om te praten over consumententrends en over hoe Europese wetgeving kan bijdragen aan de promotie van peren, mede aan de hand van praktijkvoorbeelden."Vrijdag 20 november
"Tijdens de laatste dag van Interpera is er aandacht voor Europese rassen en de balans tussen nieuwe en oude rassen. Technische innovatie in de verpakking en verwerking van het fruit zijn onmisbaar voor het verbeteren van de kwaliteit, die de consument kan waarnemen."

"Daarna vindt een rondetafeldiscussie plaats over de rol van interprofessionele organisaties, waarin een gezamenlijke strategie en regelgeving op Europees niveau moeten worden vastgesteld. 's Middags wordt gesproken over de effecten van het eten van peren op de gezondheid. Ook zijn er presentaties over het belang van communicatie, duurzaamheid binnen de sector en het imago van peren onder consumenten."

"Op zaterdag wordt de week afgesloten met technische bezoeken."

Voor het gehele programma: klik hier

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.