Duitsland: Steeds meer appelrassen op de markt

Duitsland domineerde in week 41 de Duitse appelmarkt en stelde vooral Elstar, Royal Gala en Boskoop ter beschikking. Uit Italië stamden in het bijzonder Golden Delicious en Royal Gala appelen en ook de eerste Red Chief appelen arriveerden in Hamburg. Frankrijk stuurde in het bijzonder Granny Smith en Golden Delicious. Spaanse appelen vulden het assortiment slechts aan.


Gemiddelde prijzen Duitse offertes Bron: BLE

Het al zeer omvangrijke assortiment groeide verder en was voldoende om de vraag zonder problemen te dekken. Prijsverlagingen vanwege het grote aanbod waren nauwelijks te vermijden. Poolse offertes overtuigden in Frankfurt qua kwaliteit, zodat deze snel afnemers vonden voor ca. €7,50 per doos van 13 kg.


Gemiddelde prijzen Franse offertes Bron: BLE

In München stokte de verkoop van Poolse offertes daarentegen, aangezien de appelen te klein uitvielen. Van overzee arriveerden slechts nog enkele partijen: Nieuw-Zeelandse Jazz en Pink Lady verloren continue aan betekenis. In Frankfurt werden nieuwe Pink Lady appelen uit Zuid-Afrika aan het aanbod toegevoegd voor €35 per doos van 18 kg.


Gemiddelde prijzen in € per 100 kg Bron: BLE

Meer informatie en grafieken zijn hier te vinden:
BLE Marktbericht KW 41/2015

Bron: BLE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.