Ralf Wisser GmbH: goede vraag naar druiven

"De vraag naar pitloze druiven stijgt jaarlijks", zegt Ralf Wisser, directeur van Ralf Wisser GmbH uit Frankfurt. De groothandelaar is sinds meer dan 20 jaar in de groenten- en fruitbranche actief. Hierdoor weet de deskundige: "De consumenten kiezen in toenemende mate voor de pitloze rassen. Dat merkt men al heel duidelijk."


Directeur Ralf Wisser van alf Wisser GmbH uit Frankfurt

Nadat de druivenmarkt enkele weken geleden nog erg rustig was, is de situatie nu veranderd. Veel van de druiven die op de markt verkrijgbaar zijn, komen momenteel uit Italië of Griekenland. Zo ook bij Ralf Wisser. "We nemen onze Griekse druiven uit Korinthe af en onze Italiaanse druiven uit Sicilië", legt de groothandelaar uit. "We hebben ook al druiven van het Italiaanse vasteland gehad, maar daar waren weinigen van overtuigd. Siciliaanse druiven zijn optisch gezien gewoon mooier van kleur."

Volgens Ralf is de vraag vanuit de consument naar druiven momenteel zeer hoog. Bij de prijzen zijn er echter nog verschillen: "Voor hetzelfde druivenras worden hier op de markt momenteel verschillende prijzen gevraagd. Er zijn pitloze druiven uit Griekenland. Voor sommige wordt 2,00 euro per kilo gevraagd en andere kosten circa 4,00 euro. Hierbij maken optische kenmerken het prijsverschil uit. De dure druiven zijn bijvoorbeeld aanzienlijk dikker dan de voordeligere druiven."Ondanks de gestegen vraag naar pitloze druiven handelt Ralf ook in druiven met pit. "Uit Italië nemen we het pithoudende ras Italia af. Wij als handelaren geven de voorkeur aan dit ras en deze wordt goed ontvangen door de consumenten."

Naast de regio Frankfurt voorziet de groothandelaar ook andere steden van zijn versroducten. Tot de klanten van Ralf Wisser tellen retailbedrijven, diverse groothandelaren en gastronomieleveranciers evenals weekmarkten en groothandelsklanten uit steden als Mannheim, Mainz, Wiesbaden en Keulen.

Ralf Wisser
Ralf Wisser GmbH
Frischezentrum Frankfurt
Josef-Eicher-Straße 10, 60437 Frankfurt
Tel. +49 (0) 69 905087 33
?rw@ralf-wisser-gmbh.de
www.ralf-wisser-gmbh.dePublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.