Duurzaamheidsverslag op tomatenpapier

Van Vliet Contrans, Vliko en KLOK Containers, onderdeel van Shanks, presenteerden op vrijdag 9 oktober jl. haar duurzaamheidsverslag dat dit jaar op een wel zeer passende wijze is geproduceerd: het verslag is gedrukt op papier gemaakt van tomatenstengels. Deze zijn afkomstig van de tuinbouwondernemingen waarvan de bedrijven afval innemen. Hiermee maakt deze afvalverwerkers en specialisten in recycling haar motto waar: making more from waste.

Het duurzaamheidsverslag werd op vrijdag 9 oktober jl. door directeur Marc van Buijtene namens Van Vliet Contrans uit Wateringen, KLOK Containers uit Rotterdam en Vliko uit Leiderdorp overhandigd aan de directeur van Shanks Nederland, Michaël van Hulst. Deze bedrijven werken veel voor klanten in de tuinbouwsector en zijn toonaangevende spelers op het gebied van afvalmanagement en recycling in hun regio. Marc van Buijtene legt uit hoe het duurzaamheidsverslag tot stand is gekomen. "We wilden onze missie 'making more from waste' tastbaar maken. Zo ontstond het idee om het nieuwe duurzaamheidsverslag uit te brengen op 100% biobased papier. We nemen jaarlijks tonnen aan tomatenstengels in. Die hebben we vervolgens op onze eigen locatie verder verwerkt. Daarna zijn ze naar de papierfabriek gebracht en dit is het resultaat. De circulaire economie in de praktijk".

De daad bij het woord
Duurzaam ondernemen staat bij de bedrijven hoog in het vaandel. Het duurzaamheidsverslag geeft op gedetailleerde en transparante wijze informatie over activiteiten, prestaties en resultaten van de groep op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Marc van Buijtene: "Ondernemen met respect voor mens en milieu. Daar werken we bij onze bedrijven elke dag aan. En met dit vernieuwde duurzaamheidsverslag hebben we grote stappen gemaakt. Ik nodig daarom iedereen uit om eens te kijken op de verschillende sites waar de duurzaamheidsverslagen ook te vinden zijn: www.vanvlietcontrans.nl, www.klokcontainers.nl en www.vliko.nl.

Hier zie je bijvoorbeeld dat ruim 93% van de ingezamelde afval- en reststoffen wordt gerecycled en nuttig wordt hergebruikt. We regelen alles op het gebied van afval op een duurzame manier. Voor iedere organisatie, groot of klein, wordt een op maat gemaakte totaaloplossing van inzameling, bewerking en verwerking van afvalstoffen tot reiniging en transport van afvalstoffen aangeboden. We maken echt meer van afval."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.