Sjoerd Meijer, Fruitmarket:

"Fiberless mango loopt redelijk; Tommy Atkins moeilijk"

Tholen - De afgelopen weken is de vraag naar mango's verminderd en zijn ook de prijzen wat lager. Volgens Sjoerd Meijer van Fruitmarket loopt het momenteel redelijk in de fiberless mango's, maar de Tommy Atkins daarentegen verkopen moeilijker. "Een aantal weken geleden lagen de prijzen van Tommies nog tegen de 7 euro aan, maar momenteel spreken we over 4 tot 5 euro." De reden van de wat dalende prijzen is volgens Sjoerd het grotere aanbod en kleinere vraag op dit moment. "Vergeleken met vorig jaar zijn er wel wat grotere volumes op de markt."Prijzen niet verkeerd

Voor Kent en Keith werd er enkele weken ook meer gegeven, maar op het moment zijn die prijzen ook niet verkeerd. "Die draaien tussen de 7 en 8,5 euro. De markt is wat gestabiliseerd en ik verwacht ook wel dat we dit prijsniveau wel even kunnen vasthouden, zo rond de 7 tot 8 euro. Verder is het natuurlijk moeilijk voorspellen, aangezien er meerdere zaken invloed hebben op de marktsituatie."

Fruitmarket levert jaarrond mango's en af en toe andere producten zoals avocado, limes, en druiven. Het bedrijf levert haar exoten in Nederland, maar exporteert ook naar diverse Europese landen. Fruitmarket levert de mangovariëteiten Kent, Keith, Tommy Atkins en Palmer. Momenteel is Brazilië het belangrijkste aanvoerland met de rassen Keith en Kent.

Voor meer informatie:
Sjoerd Meijer
FruitMarket Agribusiness BV
Lichtenauerlaan 102-120
3062ME Rotterdam, NL
Phone: +31 10 340-0125
www.fruitmarket.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.