Ate Kalsbeek en Arjan Verhagen, Halls:

"Avocadomarkt in Europa heeft nog enorme groeipotentie"

Tholen - De Zuid-Afrikaanse exotenproducent Halls viert dit jaar haar 125-jarig jubileum. Het bedrijf heeft al een aantal jaren verkoopkantoren in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en wordt sinds dit jaar in Nederland vertegenwoordigd door Ate Kalsbeek en Arjan Verhagen. Hoofdmoot van het assortiment vormen jaarrond avocado's die Halls, als één van de grootste Zuid-Afrikaanse telers, veelal van de eigen plantages levert. Naast Zuid Afrika wordt de jaarrond beschikbaarheid aangevuld met aanvoer van partners uit Kenia, Tanzania, Marokko, Chili, Peru, Colombia en Israël.


Ate Kalsbeek en Arjan Verhagen

Vanouds is Halls naast de Hass-avocado's ook sterk vertegenwoordigd met de groene variëteiten als Fuerte, Pinkerton en Ryan. Samen met de verkoopkantoren in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk worden de volumes vanuit één centraal systeem verkocht. "Hierdoor is het mogelijk om per markt de beste maten aan te bieden en een goede return aan de growers te geven. Onze focus ligt op retailers en exporteurs in Nederland, België, Duitsland en Scandinavië", vertelt Ate. "Halls heeft een degelijke reputatie in de markt, durft te investeren en geeft ons de tijd om het bedrijf te laten groeien. Aan ons de uitdaging om de komende jaren het Ready to Eat assortiment verder uit te bouwen en de klantenkring uit te breiden."Deze zomer introduceerde Halls een nieuwe verpakking voor haar Ready to Eat mango's en avocado's. Samen met logistiek dienstverlener Cool Control worden de avocado's en mango's gerijpt. "We zitten op een steenworp afstand en zien elke dag het product. Wij doen geen concessies aan de kwaliteit. Alleen door continu kwaliteit te leveren, kun je iets opbouwen. Helaas beheersen niet alle partijen in de markt het rijpen goed en dat zie je terug in de aangeboden kwaliteit."

Halls verwacht nog een forse stijging van het Ready to Eat-volume. "Nu gaat nog maar 10% van ons volume gerijpt naar de klant, maar dit zal de komende jaren een verdere vlucht gaan nemen. De verkoop van Ready to Eat exoten is de laatste jaren explosief gegroeid, maar staat goed beschouwd nog in de kinderschoenen. Avocado's zijn booming", vervolgt Ate. "De markt in Europa is nog lang niet verzadigd. De gemiddelde consumptie per huishouden zou in Europa nog wel kunnen verdubbelen. Wel zie je dat er een enorme druk op de kwekerijen ontstaan is om aan de vraag naar bomen te voldoen. Ook de importvolumes naar Europa staan onder druk. De wereldwijd groeiende vraag naar avocado's heeft zijn weerslag op de prijzen."Naast avocado's teelt Halls in het Zuid-Afrikaanse Nelspruit lychees die vanaf december beschikbaar zullen zijn. Momenteel biedt het bedrijf ook zoete aardappelen en Braziliaanse gember aan. Volgende week arriveren de eerste Kent mango's uit Brazilië, waarna het seizoen wordt opgevolgd door Ecuador en Peru. Voor het einde van de maand worden ook de eerste blauwe bessen uit Argentinië weer verwacht. "Avocado's vormen bij ons de basis en die hebben we goed op de rit staan. De komende jaren willen we het assortiment uitbouwen naar zo'n tien tot vijftien producten", besluit Arjan.

Voor meer informatie:
Arjan Verhagen
Ate Kalsbeek
Halls
Honderdland 131
2676 LT Maasdijk
Tel: 0174-791043
www.hallsbv.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.