Bedrijven tekenen nieuw akkoord voor gezonde voeding op scholen

Op 13 oktober hebben ruim 20 bedrijven de intentieverklaring getekend van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2016-2020. De partijen uit de catering- en automatenbranche, producenten en leveranciers verbinden zich hiermee aan de ambitie om samen een gezonder aanbod van voeding en dranken in 40% van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs te realiseren. De ambitie van het nieuwe Akkoord is niet alleen een gezondere keuze op school maar ook een aantrekkelijke uitstraling.

Ondertekenaars voldoen voor de scholen, die zij bedienen, minimaal aan het niveau 'Zilver' volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. De kantine biedt groenten én fruit aan en de aankleding van de kantine moet verleiden tot een betere keuze. Aan de start van elk jaar wordt door middel van audits op de scholen de stand van zaken en voortgang van de ondertekenaars gemonitord. Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2016-2020 is een aangescherpt vervolg op het Handvest Gezonder Voedingsaanbod op Scholen dat nog loopt tot 31 december 2015.

Bron: Jongeren op gezond gewicht

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.