RipeLock-systeem in meer EU-landen geregistreerd

Het RipeLock Quality System, een systeem voor de management van de kwaliteit van bananen, is nu geregistreerd in Frankrijk en Italië. Het RipeLock Quality System was al geregistreerd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, de VS en Canada.

Als gevolg van deze uitbreiding heeft AfroFresh zijn Europese team uitgebreid met een specialist op het gebied van de bananensector, die ondersteuning zal verlenen voor de acceptatie van de nieuwe technologie in de sector.

Het RipeLock Quality System combineert een speciaal ontworpen, met laser geperforeerde verpakkingszak met een unieke 1-MCP formulatie van AgroFresh, dat bekend staat om zijn effectieve SmartFreshSM technologie. Het systeem maximaliseert de houdbaarheid van het fruit voor retailers en verbetert de smaakervaring voor consumenten."Bananen die gebruik maken van het RipeLock Quality System behouden hun felgele kleur, verse smaak en aantrekkelijke uiterlijk langer dan conventioneel gerijpte bananen, zei Howell. "Dit vermindert de problemen rondom het uitvoeren van een ideaal bananenprogramma en zorgt ervoor dat retailers consistent de optimale kleur in de schappen kunnen laten zien, die consumenten graag willen hebben."

Recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk laat zien dat consumenten de voorkeur hebben voor bananen met RipeLock-kwaliteit. In een vergelijkend onderzoek van februari 2015 dat is uitgevoerd door MMR Research Worldwide evalueerden 160 deelnemers smaak, textuur, kleur, rijpheid en uitstraling over een periode van zeven dagen. Na deze dagen leidden de bananen, die behandeld waren met het RipeLock-systeem in alle genoemde categorieën. 69% had de voorkeur voor de RipeLock-bananen.

Voor meer informatie:
Donna Greiner
AgroFresh Solutions, Inc
Tel: +1 (610) 244-6665
Email: dagreiner@agrofresh.com
www.AgroFresh.com
of
Bruce Herz
Bader Rutter
Tel: +1 (262) 938-5447
Email: bherz@bader-rutter.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.