Meidengroep Raak! plukt eerste BelleBio appelen

De populaire meidengroep Raak!, bekend van onder andere RTL Telekids, heeft vandaag het startsein gegeven voor de eerste oogst van de nieuwe biologische BelleBio appel. Het nieuwe appelras BelleBio kenmerkt zich volgens de door een fris zoete smaak en een uitzonderlijk roze kleur. Deze 100% biologische appel heeft een extra hoge hardheid waardoor deze extra lang houdbaar is. Vandaag mochten de meiden van Raak! de eerste BelleBio appels plukken en proeven bij biologisch fruitteler Elshof in Dronten.


Daan, Roos en Sharon van Raak! plukken de eerste BelleBio appels bij fruitteler Elshof

Vorig jaar zijn de eerste bomen geplant bij een selectieve groep biologische fruittelers, de omvang van de oogst is daarom ook beperkt. De komende jaren worden er steeds meer bomen geplant en zal het aanbod toenemen. De appel gaat eerst de koeling in en komt in april op de markt, omdat de fruittelers willen dat de consument ook dan van een Hollands bio-appeltje moet kunnen genieten. Op termijn kan de BelleBio daarom wel eens een geduchte concurrent worden van de buitenlandse import appels uit onder andere Chili en Argentinië. Voorlopig moet de consument dus nog even wachten op deze bijzondere appel. De fruittelers hebben nog niet besloten wie de BelleBio gaat verkopen, al heel veel supermarkten en winkelketens hebben aangegeven de appel in het assortiment te willen nemen. Maar met het beperkte volume wat voor dit seizoen beschikbaar is kunnen we niet iedereen van dienst zijn. We verkeren dus in een luxe positie, aldus Elshof.

Fruitteler Elshof: "De appel is in de eerste plaats geselecteerd om z'n uitzonderlijk goede smaak, maar een hele belangrijke eigenschap is dat de BelleBio goed houdbaar en knapperig blijft. Hij is bijvoorbeeld veel harder dan de Elstar".

Meer informatie:
Elshof/Belle Bio
Robert Elshof
T: +31 6 55170219
www.bellebio.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.