Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

PerfoTec vergemakkelijkt het testen van houdbaarheid AGF

De vraag naar verpakte groenten en fruit groeit, maar de kennis en ervaring van bedrijven met het verpakken van groenten en fruit is nog steeds beperkt. Daarom heeft PerfoTec een verpakkingsmachine met laser geïnstalleerd waarmee telers, snijderijen, maar ook retailers zelf kunnen ervaren hoe een AMAP verpakking de kwaliteit van hun product verbetert.


 
In een recent gepubliceerd rapport van de Rabobank werd aangegeven dat nieuwe verpakkingstechnologieën voor het verlengen van de houdbaarheid sterk in opkomst zijn. Deze groei wordt gedreven door belangrijke consumenten trends als gemak (meer verwerkte producten), online aankopen, evenals de behoefte om verspilling tegen te gaan. Maar ook de toenemende internationale handel, waarbij een langere houdbaarheid het gemakkelijker maakt om in te spelen op marktinefficiënties.


 
De gebrekkige kennis over verpakte AGF heeft mede te maken met het feit dat de apparatuur veelal ontbreekt om hier proeven en dus ervaring mee op te doen. Daarom heeft PerfoTec een Pro-Seal verpakkingsmachine met laser geïnstalleerd in Woerden, waar het hoofdkantoor van PerfoTec is gevestigd. Met deze nieuwe opstelling kunnen telers, snijderijen en retailers heel gemakkelijk ervaren hoe een verpakking met micro-perforaties de kwaliteit van de producten behoudt en daarmee de houdbaarheid verlengt.
 
Telers, snijderijen en retailers, die zelf ook het verschil in kwaliteit willen ervaren voor hun AGF-producten kunnen contact opnemen met Ivo Hendriks van PerfoTec - ivo@perfotec.com.

Meer informatie:
PerfoTec
Ivo Hendriks
T: +31 6 1323 5169 / +31 297 255 554
E: info@perfotec.com
www.perfotec.com

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.