Veel economische schade op transportcorridor

TLN blij met plannen A15 Papendrecht – Gorinchem

Afgelopen maandag ondertekenden minister Schultz Van Haegen, gedeputeerde Vermeulen van Zuid-Holland en regiobestuurder Tanis namens Drechtsteden de plannen om de capaciteit op A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht te vergroten. In de richting Rotterdam wordt de oprit Sliedrecht-west met de afrit Papendrecht–N3 verbonden. Zo ontstaat er een lang weefvak tussen Sliedrecht en Papendrecht, zodat het verkeer makkelijker kan in- en uitvoegen. In de richting Gorinchem-A27 wordt de spitsstrook verlengd van Papendrecht–N3 tot Sliedrecht-oost.

De werkzaamheden kosten in totaal 8 miljoen euro en moeten in 2020 zijn afgerond.Voor de leden van Transport en Logistiek Nederland (TLN) komen de plannen geen dag te laat. Op de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem staat het verkeer dagelijks vast. Uit de Economische Wegwijzer, die jaarlijks door TNO wordt opgesteld, blijkt dat in 2013 het vervoerend en verladend bedrijfsleven op dit traject maar liefst 5 miljoen schade leed. Het is dus van groot belang dat de capaciteit er zo snel mogelijk wordt vergroot.

TLN is ook zeer te spreken over de inzet en financiële bijdragen van de provincie Zuid-Holland en de regio Drechtsteden.Aandachtspunt voor TLN blijft wel het resterende wegvak richting het knooppunt Gorinchem. Met name in de ochtendspits staat het verkeer bij het knooppunt Gorinchem dagelijks vast in de richting Rotterdam, onder meer door het verkeer dat vanaf de A27 komt. Zeker als op termijn de A27 wordt verbreed en er een nieuwe brug over de Beneden-Merwede komt te liggen, zal de A15 richting Rotterdam een nog groter knelpunt worden. TLN zal zich blijven inzetten voor de opwaardering van de gehele A15, zodat de weg het vele vrachtverkeer ook in de toekomst goed kan verwerken.

Meer informatie:
TLN
Renée Reijers
T: 06-51806340
E: rreijers@tln.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.