Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Maarten Smit: "Op zoek naar kasgroententelers om productbeschikbaarheid te borgen"

Kraaijeveld breidt exportmarkten uit met Team Overseas

Tholen - In het verleden was Kraaijeveld een Europa-exporteur pur sang. Met de ingebruikname van het voormalige Greenery-pand in Maasland is daar dit jaar verandering in gekomen. Onder leiding van Maarten Smit worden overzeese bestemmingen als het Midden- en Verre Oosten en de Verenigde Staten van groenten en fruit voorzien. "De grootste uitdaging is om ook een rol te spelen in cross trade om zo de leveranciers en overzeese afnemers direct aan elkaar te verbinden zonder dat wij de handel hier zien."

"Kraaijeveld heeft een duidelijke groeivisie, waarbij het een rol wil spelen in de wereldwijde groenten- en fruithandel. Ik heb de nodige ervaring in de overzeese export en was toe aan een nieuwe uitdaging, dus dat viel mooi samen. Ik ben gestart toen dit pand gebouwd werd in mijn Disselkoen-periode en ben hier weer gekomen toen Kraaijeveld het verbouwde. Dus dat is wel speciaal. Het is een prachtig pand en bij uitstek geschikt om mix-verladingen klaar te maken voor wereldwijde verzending", vertelt Maarten. "Om de productbeschikbaarheid te borgen, zijn we nog op zoek naar telers van met name kasgroenten."


Nick Leeuwis en Maarten Smit

"Nu staat de overzeese export nog in de kinderschoenen, maar doelstelling is om per overzeese bestemmingen met een aantal betrouwbare klanten te werken. We zoeken het niet in de grootste volumes, maar willen juist door een kwalitatief hoogwaardige manier van werken toegevoegde waarde bieden", vervolgt Maarten. "Ook in de zogeheten cross trade vanuit productiegebieden in bijvoorbeeld Spanje en Afrika willen we graag een rol spelen. Kraaijeveld staat goed bekend in de markt om haar betalingszekerheid en dat weten leveranciers te waarderen. Wij kunnen ons netwerk van klanten weer gebruiken om hun afzet te garanderen."

Nick Leeuwis ondersteunt Maarten inmiddels in het team overseas van Kraaijeveld en de doelstelling is om de activiteiten de komende jaren verder uit te breiden. "We weten dat we niet de enige zijn, maar dat biedt een mooie uitdaging. We leveren aan importeurs, maar ook direct aan supermarkten. Potentie is er genoeg. In een markt als Dubai wordt ongelofelijk veel gebouwd en verwacht men het bevolkingsaantal in 2020 te verdubbelen. Het ideale scenario is om de keten te regisseren van producent naar supermarkt."

Met een schuin oog volgt de exporteur de ontwikkelingen in Azië, maar concrete export is nog niet aan de orde. "De lokale teelt is ook in veel overzeese afzetbestemmingen in opkomst, maar dat kan zowel een bedreiging als een uitdaging zijn. Voorlopig is het toekomstmuziek om hier een rol in te spelen. We willen allereerst de focus houden. Als je alles half doet, gaat er niks goed. We zijn tenslotte net tien maanden bezig", besluit Maarten.

Voor meer informatie:
Maarten Smit
Kraaijeveld
Tel: 010-7504341
maarten.smit@kraaijeveld.com
www.kraaijeveld.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.