Stefaan Dobbels, Gerdo NV:

"Stabiele preimarkt, werkbare prijzen"

Tholen - Het is kouder geworden, maar nog vrij rustig in de handel van bepaalde groenten. Volgens Stefaan Dobbels van Gerdo wordt prei momenteel voor een halve euro ingekocht. "We spreken bij prei al enkele weken over een stabiele markt. Ik had verwacht dat de prijzen nog wat hoger zouden liggen, aangezien er opmerkelijk minder aanvoer is. Dit heeft te maken met het feit dat er dit seizoen minder is aangeplant. Toch is 50 cent op zich een werkbare prijs", vindt hij. "Het seizoen startte in ieder geval beter dan vorig jaar."Rustige weken voor de boeg
Gerdo handelt met name in prei, sla en tomaten. "Van sla gaat er momenteel weinig naar Frankrijk er is niet zo veel vraag. Ook de prijzen liggen niet op topniveau: vandaag (14-10) werd er 25 cent voor gegeven." Stefaan verwacht dat de komende weken rustig blijven. "Het zijn bijna de dagen voor Allerheiligen. De laatste weken van oktober is het dan traditioneel rustig in de AGF-handel. Misschien heeft het iets met de bloemenhandel te maken, maar het fenomeen komt elk jaar weer terug."

Stefaan Dobbels van het bedrijf Gerdo is al zo'n 25 jaar actief in de AGF-handel en gespecialiseerd in de export van groenten voor de versmarkt. De belangrijkste producten zijn prei, tomaten, wortelen en sla. Deze worden met name geëxporteerd naar landen als Frankrijk, Italië en Polen, Spanje, Portugal en Engeland.

Voor meer informatie:
Stefaan Dobbels
Gerdo NV
Meulebeke - België
Tieltstraat 209
+32/51/40.11.70
www.gerdo.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.