Cubaanse ananas steeds populairder in EU

De eerste smakelijke ananas uit Cuba werd een paar jaar geleden ontvangen door de Italianen en de Fransen, aldus ingenieur Jorge Sánchez, hoofd van de export in Empresa Agroindustrial Ceballos. Sánchez stelde dat het doel is om de ananasexport van het MD2-ras te doen toenemen.

De Cubaanse producenten hebben zich gespecialiseerd in de teelt van de MD2 met een aantal gebieden, die goed zijn voor maximaal honderd ton per hectare. Dit is vier keer meer dan de Red Spanish en Smooth Cayenne, die ook worden gekweekt voor de lokale markt en de verwerkende sector. Sánchez merkte op dat er dit jaar in totaal 730 ton aan ananas is geëxporteerd, Daarbij hebben de huidige plantages de capaciteit om dit jaar een totaal van 920 ton te bereiken.

Ingenieur Reinaldo Ávila, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het fruit, benadrukte dat de MD2 winstgevend is, maar dat de teelt perfecte verzorging vereist met inbegrip van een goede drainage, beregening, meststoffen, beschermingsmiddelen en andere inputs.

De telers verwachten echter dat het Cubaanse areaal in 2020 2.500 hectare bereikt en dus bijdraagt aan de exporttoename, het bevorderen van de nationale economie en het handhaven (of vermeerderen) van het gemiddelde salaris per hoofd van de bevolking van de fruittelers, dat hoger is dan 50 euro per maand.

Bron: cubasi.cu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.