Flower sprouts: hybride kool en spruiten

Kalettes, de hybride van kool en spruiten, wordt gezien als een van de grootste voedseltrends in 2015. Aanwezigen op de PMA Fresh Summit worden uitgenodigd om kennis te maken met de nieuwe groente bij de volgende stands:

• Classic Salads – #763 
• Mann Packing – #1333 
• Ocean Mist Farms – #3547 
• Southern Specialties - #2365 
• WP Rawl – #1025 
• 4Earth – op afspraak, Mark Munger, (831) 345-6937 

Kalettes hebben een enorme indruk achtergelaten bij zowel consumenten als media-critici. Sinds de introductie van vorig jaar worden Kalettes inbegrepen bij verscheidene ranglijsten voor voedseltrends en neemt de vraag hiernaar van consumenten toe. "We voeren snel ons aanbod en onze productie op om de groeiende vraag tegemoet te komen," zegt Kraig Kuykendall van Tozer Seeds America, het bedrijf achter Kalettes. "We zijn heel erg enthousiast om voor Kalettes op de PMA Fresh Summit te zijn en kunnen niet wachten om Kalettes voor de ogen van meer retailers en uiteindelijk in de handen van consumenten te plaatsen."

Kalettes zijn het product van meer dan 10 jaar aan research door het Britse Tozer Seeds. De kruising van boerenkool en spruiten biedt een verse fusie van een zoete en notige smaak door de beste kenmerken van beide groenten te combineren. Kalettes zijn niet genetisch gemodificeerd en zijn ontwikkeld door met traditionele kruisbestuiving spruiten met boerenkool te kruisen. 

Tozer Seeds heeft exclusieve marketingovereenkomsten met een select aantal bedrijven om Kalettes te telen en te vermarkten, zodat een consistent merk wordt gecreëerd. Hiermee zullen consumenten de nieuwe groente makkelijk herkennen. De bedrijven waarmee een overeenkomst is gesloten zijn 4Earth Farms, Classic Salads, Mann Packing, Ocean Mist Farms, Southern Specialties en WP Rawl. Als deel van de overeenkomst zullen Kalettes-zaden verkocht worden bij Johnny's Selected Seeds aan kleine telers en thuiskwekers. 

Contact:Paj Ann Herr 
Tel: (763) 951-2005

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.