Andries van den Bogert, Van Dommele:

"Goede markt vroege Spaanse mandarijnen"

Tholen - Het Spaanse mandarijnenseizoen kende dit jaar een bijzonder goede start bij Van Dommele met de eerste Okitsu's van het merk Famisa. "We zijn iets later gestart en hebben nauwelijks problemen gehad", vertelt Andries van den Bogert. "Wel is de aanvoer van grote maten relatief hoog en kunnen we niet altijd beantwoorden aan de vraag naar de kleine maten."De prijs van de eerste mandarijnen zijn iets beter dan vorig jaar. "De oogstvolumes zijn een stuk lager en dat zal ook bij de volgende variëteiten het geval zijn. Dat geeft een reactie in de prijzen. Vorig jaar liep de aanvoer van het Zuid-Afrikaanse citrus veel langer door en daar ontstaat nu ook een enorm tekort."

Van Dommele voert het exclusieve merk Marie Jose en Nr5 voor de vroegere Clementines. "Het zijn beperkte volumes, maar specialisten kunnen zich hier wel echt mee onderscheiden. Er is in de markt altijd behoefte aan iets aparts", vertelt Andries. Hoewel er ook al Navels op de markt zijn, wacht Van Dommele nog een week of twee tot de sinaasappelen goed op smaak zijn."De overgang van het seizoen is prima verlopen. Het koude, droge weer dat we nu hebben stimuleert de citrusconsumptie. Men is van alle kanten op zoek naar citrus. Laat de winter maar komen", besluit Andries.

Voor meer informatie:
Van Dommele
Andries van den Bogert
Tel: +31 (0)76 5307001
M: +31 (0)6 20974798
andriesvdbogert@degroot-int.nl
www.vandommele.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.